Foccacia

  • 10 g gær
  • 2 dl lunt vand
  • 350g mel (gerne durum)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk jomfruolivenolie (andet kan bruges)
  • “pynt”
  • 2-3 spsk tørret rosmarin eller oregano
  • 2-3 spsk jomfruolivenolie
  • 1 spsk salt
  1. Rør gæren med vand.
  2. Rør 50 g mel i og lad det hæve tildækket og lunt i 1 time.
  3. Rør salt, olie og 250 g af melet i dejen. Ælt derefter lidt efter lidt så meget mel i som dejen kan ta’ og ælt evt 1 spsk tørrede urter med i dejen.
    Den skal æltes længe til den er elastisk og glat.
  4. Form en kugle, gnid den med olie og lad en hæve i ca. 1 time.
  5. Slå dejen ned og del den i 4 portioner og form hver til en tynd rund plade 15-16 cm stor. Lav små fordybninger i dejen med fingrene, pensl med olie og drys med urter og salt.
  6. Lad brødene hæve i ca 1 tim. Giv dem evt et par snit og dryp lidt mere olie over brødene.
  7. Bag dem i en 225-250 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Brødene kan fryses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *