- 250 g smør
- 500 g mel
- 2 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 dl mælk
- 50 g gær
Marcipanfyld:
- 250 g. marcipan
- 1 1/2 æggehvide
- 100 g flormelis
Creme:
En portion god kagecreme eller et brev kagecreme
Pynt med glasur
- Mel, sukker og salt blandes og smuldres med smørret.
- Lun mælken og opløs gæren heri og rør det i melblandingen.
- Æld dejen godt sammen og stil den tildækket til hævning i 1/2 time.
- Rør alle delene til marcipanfyldet sammen. Det gøres nemt i en foodprocessor. Eller er det lettest at rive marcipanen først.
- Pisk cremen sammen.
- Del dejen i to dele. Rul den ene del ud, og læg den i bunden af en smurt bradepande på ca. 25 x 35 cm. Smør 1/3 af marcipanfyldet på, kom cremefyldet i.
- Den anden del af dejen deles igen i to. Rul hver del ud til en stor firkant på 20 x60 cm. Smør resten af marcipanfyldet herpå. Rul firkanterne på den korte led til roulader, og skær dem i ca. 20 tykke skiver. Tryk dem evt. lidt og sæt dem oven på bunden.
- Lad kagen efterhæve 15-20 min. Pensl med lidt æggehvide.
- Bag smørkagen midt i ovnen ved 200 grader i ca 20-30 min. til den er lysebrun.
- Afkøl og smør kagen med glasur.
Opskrift fra Femina – den kan anbefales