Müsli / Granola

  • 1 spsk rapsolie
  • 125 ml ahornsirup
  • 2 spsk honning
  • 1 tsk vanille – kan undlades
  • 300 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 4 spsk sesamfrø
  • 4 spsk hørfrø
  • 100 g hakkede mandler (pekan, hassel eller valnødder kan også bruges)
  • 100 g tørret frugt (jeg køber dem fra Søstre Grene)
  • 50 g revet kokos

Varm ovnen op til 150 grader.
Bland olie, sirup, honning og vanille i en skål.
Bland resten af ingredienserne i på nær den tørrede frugt og kokos. 

Spred det ud på 1-2 stykker bagepapir og sæt det i ovnen ca. 15 min.

Bland imens kokos og den tørrede frugt som er hakket i mindre stykker – blandingen skal nu blandes med den varme del og igen bages ca. 10-15 min. Hold øje med det. Jeg plejer mixe lidt rundt i det i ovnen. 

Tag det ud af ovnen og afkøl. Kan holde sig friskt i op til en måned på et glas med låg.  

Jeg bruger det på toppen af min DDV yoghurt med lidt akasiehonning på