- 250 g mel
- 175 g smør
- 50 g flormelis
- 2 æggeblommer
- Creme:
- 2 dl fløde eller mælk
- 1/2 stang vanille
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- 1 spsk maizenamel
- Smuldr fedtstoffet i melet. Tilsæt flormelis og saml dejen med æggeblommerne.
- Læg dejen koldt mindst 1 time. lav i mens cremen.
- Bring fløde eller mælk og den flækkede vanillestang i kog.
- Pisk sukker og maizenamel sammen.
- Hæld lidt af den kogende fløde/mælk i æggeblandingen og hæld det derpå tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog.
- Tag den fra varmen og lad den blive kold.
- Rul ca. 2/3 af dejen ud og beklæd linseforme med den. Kom creme i.
- Rul resten af dejen ud og udstik med en rund form. Læg disse over som låg og tryk
- kanterne sammen.
- Bag linserne ca. 15 minutter ved 200 grader.
Der bliver ca 14 linser af dejen