Lemon Marengs Cupcakes

  • 100g smør – blødt
  • 200g flormelis
  • 2 tsk citronskal (økologisk)
  • 2 æg
  • 225 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 125ml mælk

Lemon curd

  • 1 æg – let pisket
  • 50g smør
  • 2 tsk citronskal
  • 60ml citron saft
  • 100g flormelis

Marengstop

  • 3 æggehvider – pastauriseret
  • 155g flormelis

Opvarm ovnen til 180 grader og gør en cupcake plade klar med 12 papirforme.

Pisk smør, sukker og citronskal til det er lyst og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt mel og mel og bland det godt med en ske, her skal du ikke piske.

Fordel dejen i formene og bag dem ca 15 – 20 min. De skal være gennembagte. Afkøl.

Imens kagerne bager laver du lemon curden. Bland æg, smør, citronsaft og skal, og sukker i en gryde på lav varme. Kog det op i ca 5 min indtil det tykner. Tag gryden af varmen. Si’ curden igennem en finmasket sigte. Læg plastik film over og sæt det på køl så det kan tykne.

Skær nu en V-formet stykke ud på hver cupcake ca. 1,5 cm dybt. Der skal være en ca. 2 cm kant på kagerne. Fyld op med lemon curd.

Pisk æggehvider i en ren skål. Tilsæt sukker lidt ad gangen og piske til sukkeret er helt opløst. tager ca 3 – 4 min.

Læg et lag marengs på hver enkelt kage med ske og glat ud med en kniv. Marengsen skal dække hullet med lemon curd.

Brug en lille gasbrænder og giv hver enkelt kage en flot gyldent kant. Du kan også give kagerne et par minutter under grillen i ovnen.

kilde – taste.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *