Tunesisk mandel- og appelsinkage

  • 45 gr. fintrevet daggammelt brød uden skorpe
  • 200 gr. sukker
  • 100 gr. mandler
  • 2 dl. majsolie
  • 4 æg
  • 1 citron
  • 2 appelsiner
  • 1½ tsk. bagepulver

Brødkrumme, sukker, mandler, reven skal af citrusfrugter blendes sammen. Olie og æg tilsættes. Bages 40 min. v/180 gr.

Kagen prikkes og overhældes med sirup.

Sirup:

  •  Saften fra citrusfrugterne
  • 85 gr. sukker
  • 3 nelliker
  • 2 kanelstænger

 Koges ca. 20 min. til den tykner. Sies, inden den hældes over kagen.

 Kagen bliver kun bedre af at trække nogle dage.

 Serveres med drænet yoghurt/græsk yoghurt, creme fraiche

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *