Baileys Ostekage

  • 225 g Digestives
  • 125 g smør
  • 12 spsk Bailey – gerne mere hvis du ønsker en kraftigere smag.
  • 6 små blade husblas
  • 400 g flødeost natural
  • 50 g flormelis
  • 3 dl piskefløde
  • 1/2 tsk kakaopulver
  • Høvlet chokolade til pynt
  1. Knus kiksene. Smelt smørret og kom de knuste kiks heri.
  2. Læg det ned i en 20-25 cm spring form eller tærteform og pres det ned med bagsiden af en ske. Hvis du bruger tærteform er det en god ide at bruge bagepapir i bunden og op langs kanterne eller madfilm.
  3. Forbered husblassen.
  4. Varm Baileyen op i en gryde og hæld husblassen heri under omrøring. Køl det ned.
  5. Bland flødeosten og flormelis i en skål til det er blødt. Hæld Baileyen i og rør det godt sammen.
  6. I en anden skål piskes fløden (ikke helt stift). Bland det i flødeosten med let hånd. Hæld det over kiksebunden og køl det i ca. 3 timer.
  7. Pynt med høvlet chokolade – velbekommen!